Актуалното около нас :)

РЕСТОРАНТ КАКТУС ЛОЗЕНЕЦ

2017-07-01

Уважаеми клиенти

Ресторант Кактус Лозенец / пл. Папа Йоан Павел II №2 ще бъде затворен от 01 Юли до 31 Август 2017.

Може да посетите Кактус Център намиращ се на ул. Христо Белчев №20.

КАКТУС СВЕТИ ВЛАС СЕЗОН 2017

2017-05-19

След затваряне за зимните месеци Ресторант Кактус Трявна Бийч отворя отново врати на 26.5.2017 Петък и е готов да посрещне всички, които желаят да се насладят на прекрасно кулинарно преживяване на брега на морето.


С изключителен изглед към залива на Слънчев бряг ,със собствен басейн, паркинг и Wi Fi .Ресторант Кактус е идеалното място за неформални обеди,летни вечери,събирания с приятели…..

"Кошмари в кухнята" с шеф Манчев

2014-11-14

Шеф Иван Манчев е главното действащо лице в най-новото риалити „Кошмари в кухнята“ по Нова телевизия. В продължение на десет епизода зрителите ще видят невероятни истории, които шеф Манчев открива в ресторанти в цялата страна.

„Изключително доволен съм от това, което правим, защото ресторантьорският бизнес е сред основните бизнеси на туризма в България и добре се развива”, разказа шеф Манчев седмица преди старта на световноизвестното шоу в ефира на Нова. Той изправя собствениците им пред суровия избор да променят себе си или да затворят вратите на ресторанта си завинаги.

„За мен е важно, когато влизам в една кухня или в един ресторант, да го видя неорганизиран и след това да променим изцяло мисленето, виждането, концепцията. Много съм зареден с това да се променят нещата - като погледнеш отстрани собствениците, те си мислят, че правят добре нещата; а аз ги виждам отстрани, което те не могат да направят”, обясни Иван Манчев. Той открои три основни проблема - организацията, хигиената и човешките проблеми.

Шеф Манчев готви в новия сезон на Черешката на тортата

2014-02-19

„Черешката на тортата” се завръща в ефира на Нова тв от понеделник. Всеки следобед от 15.00 ч. зрителите ще имат възможност да прекарат един час в компанията на шеф Иван Манчев и да си припомнят кулинарните изпитания и специални мисии, на които подлагаше участниците в шоуто.
През лятото на 2013 своите умения в кухнята показаха певиците Тони Димитрова и Люси Дяковска, политикът Асен Агов, актрисата Латинка Петрова, Деси Банова, Люси Иларионов и още много други български звезди. Това е и първият сезон на предаването, в който шеф Манчев приготви специално за зрителите на Нова любимите си рецепти.

Кактус с доставки до вас с Hapni.bg

2013-01-31

Хапни.бг е първият и единствен сайт в България за поръчка и доставка на храна до дома и офиса, който предлага услугата GPS-проследяване на вашата поръчка от момента на поръчването до момента на доставката.

Сайта предлагаме и много допълнителни възможности, като предварителна поръчка за точен ден и час,добавяне на допълнителни артикули към всяка една поръчка,както и много други иновативни и полезни за клиентите услуги.

Ако сте от почитателите на кухнята на ресторант Кактус но предпочитате да и се насладите в уюта на вашия дом или офис,вече имате още една възможност. Куриерите на Хапни.бг с удоволствие ще ви доставят подбраната от вас храна.


МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ КАКТУС

2012-09-12

Приложението разполага с подробно меню на храните и напитките, онлайн резервация,нови предложения, мнения и много други.Това полезно приложение специално за
нашите клиенти ще Ви помогне да сте винаги в течение на това какво се случва в любимото Ви заведение.

ВЕЛИКДЕНСКАТА рецепта на И.Манчев

2012-04-12

Кулинарният критик на "Черешката на тортата", предаването, в което мерят сили в кухнята известните българи, споделя преди големия празник любимата си рецепта за Великденската трапеза.

Специално за читателите, Иван Манчев сподели как обича да приготвя традиционното агнешко, което се оказа лесно, и в същото време невероятно апетитно изпълнение.

Агнешки котлети, мариновани в джоджен и чесън върху ризото от спанак

Трябват ви: Агнешки котлети, броят зависи от порциите, спанак, гъби, лук, ориз, зехтин, растителна сметана, чесън и пресен джоджен.

Мариновате агнешките котлети в зехтин, чесън и джоджен, след което ги запичате на тиган за по около 6-7 минути от двете страни. Готовите котлети се поднасят върху ризото от спанак, а освен че звучи, и става невероятно вкусно!

Ризотото се приготвя по следния начин:
Задушвате лука и гъбите, след това слагате ориза и наливате зеленчуков бульон. Бъркате, после добавяте гъбите, спанака и доливате още малко бульон. Поръсвате със сол и черен пипер, малко чесън и когато е готово ризотот, му се добавя и растителна сметана. Обърквате добре и слагате в голяма плитка чинии, а отгоре и вече готовите котлети.

Отгоре може да поръсите с малко от пресния джоджен!

Относно това от къде да си купите хубаво и прясно агнешко месо, препоръчвам от големите вериги.

ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА

2012-02-11

Най-чаровното, вкусно и забавно шоу "Черешката на тортата" открива своя втори сезон тази пролет по Нова ТВ. Любимци на зрителите – артисти, спортисти и политици, отново ще демонстрират повече от един талант в името на купона.

Всеки делничен ден една известна личност ще приема в дома си или в избрано от нея място четирима други също известни персони. В края на работната седмица с гласуване помежду им ще бъде излъчен победител.

През цялото време в ефира на "Черешката" отново ще присъства едно единствено лице, което ще виждаме постоянно – готвач-консултантът Иван Манчев. И отново той ще бъде едновременно видим и невидим – видим за зрителите и невидим за участниците, чиито избор на продукти, готвене и подреждане на софра ще коментира, като едновременно с това ще дава полезни и професионални съвети на зрителите.

НОВ РЕСТОРАНТ КАКТУС

2009-11-10

Заповядайте в най - новия Ресторант Кактус,който ще отвори врати на 01. Декември 2009г.

При нас ще намерите уютна атмосфера, вкусна храна и перфектно обслужване.

Заведението разполага с 50 места в обособен салон и е идеален за организирането на сватбени тържества, фирмени и частни партита и празнуване на различни поводи.

Ресторанта разполага с климатик,безжичен интернет,Hi - Fi система и други екстри.

Намира се в кв. Лозенец, пл. Папа Йоан Павел II 2 на пресечката на бул. Евлоги Георгиев и ул. Милин Камък.

ЕДИН ДЕН НА РЕСТОРАНТ КАКТУС

2008-04-10

Най-новата инициатива на zavednia.bg е рубриката \"Един ден на\" която ще представя всяка седмица по един от добрите столични ресторанти. Днес е денят на ресторант Кактус. През последните 2 години ресторанта се обнови и разшири, което даде възможност на повече ценители на добрата кухня и ненатрапчивата атмосфера да посещават любимото си заведение и да провеждат важни бизнес срещи в комфортна обстановка.Днес ресторанта ще ви посрещне с приятни кулирани изненади и специалитети. Заповядайте и наздраве!