МЕЧТИ И КОШМАРИ


„Мечти и кошмари“ – новата книга на шеф Манчев, който стана един от любимците на България с участието си хитови реалити формати!

Ако си мечтаете да видите кулинарния бизнес отблизо, не пропускайте това пътешествие в света на ресторантьотството, което ще ви разкрие тайните от кухнята!

„Мечти и кошмари“ е автобиографична книга, в която Иван Манчев откровено говори за ключовите моменти от своя професионален път, които са го превърнали в това, което е днес. Тук ще откриете:

първите му спомени, асоциирани с храна;
годините в техникума в Банкя, през които е получавал основите на професионалните си познания;
началото на готварската му кариера;
натрупването на безценен опит в най-първокласния за своето време хотел в страната ни;
първите стъпки в ресторантьорския бизнес;
интересни срещи с хората от бранша;
изпитанията и предизвикателствата, пред които е изправен при специализациите си в Швейцария;
подробности от началото и развитието на работата му по телевизионни формати.
Отделна част е посветена на риалитито „Кошмари в кухнята“, което превърна Иван Манчев в едно от най-разпознаваемите лица в българския ефир. С присъщата си откровеност, той разказва за грешките в ресторантьорството, като се позовава най-вече на опита си, натрупан в предаването. Опирайки се на огромните си познания в професията, Манчев дава множество важни препоръки на всички, които работят в бранша, или смятат на започнат свой бизнес в тази сфера.

Гост в изданието е шеф готвачът Анди Цауг, които, с работата си, успява да заслужи най-престижното отличия в ресторабтьорството – звезда „Мишлен“. Той служи за пример на шеф Манчев и му дава стимул да започне собствени си бизнес, а в „Мечти и кошмари“ представя пред читателя своето петстепенно меню дегустационно меню – висш пилотаж в кулинарното изкуство.